Lektørudtalse: Kan du se Lyset

Nu er min lektørudtalelse kommet. 
Der står blandt andet at bogen kan sammenlignes med blandt andet Tønderpigen, Kommunebarn og Zornings Vrede er mit mellemnavn. Du kan læse den hele her:

https://bibliotek.dk/da/search/work?search_block_form=%22birne+dalbjerg+%28f.+1955%29%22&select_material_type=bibdk_frontpage&op=S%C3%B8g&year_op=%2522year_eq%2522&year_value=&form_build_id=form-_iTw-aD3efuT1l3PexVsH13kfRFlJcVuAi5LKSqbL_Q&form_id=search_block_form&sort=rank_frequency&page_id=bibdk_frontpage#content

Min bog: Kan du se Lyset har fået en lektørudtalelse og blev bibliotekskatalogiseret til folkebibliotekernes materialevalg i uge 38.  Det er meget stort, for så må de forskellige biblioteker gerne købe bogen hjem til udlån. En sådan gives sjældent til ukendte forfattere (som jeg er) - fra små forlag. Det er et ufattelige lille nåleøje som min bog er kommet igennem. 

Lektørudtalelserne/materialevurderingerne er beskyttet af ophavsret. Det er tilladt at citere op til 10 % af lektørudtalelsen/materialevurderingen i uændret form med tydelig kildeangivelse: Lektørudtalelse, DBC.

Efter 6 måneder offentliggøres lektørudtalelsen/materialevurderingen på bibliotek.dk. Derefter er det tilladt at linke til hele lektørudtalelsen/materialevurderingen.

https://www.dbc.dk/produkter-services/materialevurderinger/copy_of_materialevurderinger

 

Lektørudtalelsen sammenligner min bog med Tønderpigen.

Derudover en appetitvækker på max 10%

En bid af min lektørudtalelse til bogen: "Kan du se Lyset". Bogen sammenlignes med blandt andet Tøndersagen. Man må kun offentliggøre 10% af lektørudtalelsen, så her kommer de:

"Birne Dalbjerg voksede op med vold og incest. En strømulykke gjorde hende synsk, og det blev hende støtte i de mange trængselår. For læser af barsk biografiske familieskildringer med interesse for misbrugte børns livsforløb."


Kildeangivelse: Lektørudtalelse, DBC.
https://www.dbc.dk/produkter-services/materialevurderinger/copy_of_materialevurderinger

En lektørudtalelse er en anmeldelse af en bog skrevet af bibliotekarer til bibliotekerne. Det er en vejledning som har til formål at understøtte kvaliteten af materialevalget i bibliotekerne. En lektørudtalelse er skrevet efter et sæt særlige retningslinjer. Der udarbejdes udelukkende lektørudtalelser på nye udgivelser.

https://www.dbc.dk/produkter-services/materialevurderinger/retningslinjer-for-lektorudtalelser-om-boger

 

Med venlig hilsen

Birne Dalbjerg